Veel gestelde vragen

Aan welke eisen moet mijn verpakking voldoen?

Belangrijk aan een verpakking is dat deze de inhoud beschermt en ervoor zorgt dat de inhoud geen invloed heeft op de omgeving. Om u te helpen de juiste verpakking te kiezen hebben we een verpakkingsprotocol opgesteld. Let op: indien een zending niet goed verpakt is, is deze nooit verzekerd. Waardoor eventuele schade voor uw eigen risico is.

Kan ik de chauffeur laten inpakken?

Nee. U bent zelf verantwoordelijk voor het correct verpakken van de zending. Heeft u behoefte aan structureel inpakken? Bijvoorbeeld in combinatie met orderpicken? Neem dan contact op met onze sales.

Ik wil graag bestellen. Kan ik een account voor de webshop krijgen?

Jazeker. U kunt hier een account aanvragen. Indien u dat wilt kunt u natuurlijk ook contact opnemen met onze sales. Zij begeleiden u dan verder.

Moet ik software installeren om met de webshop te kunnen werken?

Nee. Onze webshop werkt online. U kunt er dus overal bij, zolang u een internetverbinding heeft. Zowel op uw desktop als op mobiel.

Waarom geeft de webshop geen prijzen af?

Aan de hand van uw opdracht weten we goed wat we voor u moeten doen. In sommige gevallen kunnen er echter nog kosten bijkomen. Denk dan bijvoorbeeld aan invoer- of douanekosten en wachttijden. Het communiceren van tarieven met deze voorbehouden kan verwarrend zijn.

Kan ik mijn klant inzicht geven in de status van zijn zending?

Jazeker. Wij kunnen deze optie voor uw klanten activeren. Stuur dan een e-mail naar onze sales. En stem het ook even af met uw klant. Zodat hij niet ‘verrast’ wordt.

Kan ik automatisch op de hoogte gehouden worden van de status van mijn zending?

Jazeker. We kunnen bij uw orders een optie activeren waarbij u van elke statuswijziging van uw zending per email op de hoogte gehouden wordt. Is dit iets voor u? Stuur dan een e-mail naar onze sales, zij regelen het met plezier voor u in.

Wat is brandstoftoeslag?

Eenmaal per jaar worden de prijzen geïndexeerd volgens de NEA-norm. Hiermee worden fluctuaties van bijvoorbeeld loonkosten en congestie opgevangen. De brandstof is echter door het jaar heen een moeilijk grijpbare component. Om die reden wordt deze vaker geïndexeerd en vind u deze apart bij uw opdracht terug op de factuur. Als we dit niet zouden doen, moeten we een behoorlijke risico-opslag voor de brandstof-flucuaties hanteren. Nu heeft u een eerlijker prijs.

Wat is volumegewicht?

Volumegewicht wordt gebruikt om goederen met een grote maatvoering in relatie tot hun gewicht eerlijk te kunnen beprijzen. De formule om het volumegewicht te berekenen is (in centimeters) voor luchtvracht: (lengteXbreedteXhoogte) / 4000, voor wegvervoer wordt de formule (lengteXbreedteXhoogte) / 6000 aangehouden. In alle gevallen is de hoogste uitkomst (volumegewicht of werkelijk gewicht) het betalend gewicht. Volumegewicht berekening vindt voornamelijk plaats bij internationale economy- en expresszendingen.

Wat is gordelomvang?

Gordelomvang wordt gebruikt om goederen met een grote maatvoering in relatie tot hun gewicht eerlijk te kunnen beprijzen. De formule om de gordelomvang te berekenen is (in centimeters): 1x de langste zijde + 2x de andere zijde + 2x laatste zijde. Lees hier verder voor een uitgebreide toelichting. De gordelomvang hanteren wij voor economyzendingen met bestemming binnen Nederland.

Hoe worden tarieven van economyzendingen berekend?

Voor een zending betaal je altijd op basis van gewicht. Maar als je zending buiten de maximale omvang valt of over de langste zijde gaat betaal je op basis van het volume. In de tarieventabel houden wij rekening met de verhouding gewicht/volume die een zending inneemt in de voertuigen. Bekijk hier de tarieventabel en de verdere toelichting. 

De berekeningen in de tarieventabel gelden alleen voor economy zendingen binnen Nederland en België. Voor andere diensten en bestemmingen kunnen andere berekeningsmethoden gelden.

Waarom kan ik mijn factuur alleen electronisch ontvangen?

Wij proberen verstandig om te gaan met het milieu. Eén van de dingen die we doen is facturen uitsluitend electronisch versturen. Hiermee kunnen we ook voldoen aan de behoefte van veel klanten om de factuur direct in het eigen systeem te ontvangen.

Ik wil een ordernummer op mijn factuur. Hoe kan ik dat regelen?

Bij het electronisch bestellen heeft u per order de mogelijkheid een ordernummer mee te geven. Dit komt automatisch op de factuur. Werkt u met een jaarnummer? Stuur dan een e-mail met uw verzoek naar onze sales.

Hoe kan ik het factuuradres wijzigen?

Om uw factuuradres te wijzigen stuurt u een e-mail naar onze sales. Zij zorgen voor de afhandeling.

Ik wil automatisch betalen. Hoe kan ik dat regelen?

Helaas hebben we daar nog niet de voorzieningen voor.

Ik ben niet tevreden. Hoe kan ik een klacht indienen?

Jammer dat u een minder prettige ervaring met ons heeft. We zijn blij dat u het ons wilt melden, zodat we er iets aan kunnen doen. Vult u het klachtenformulier zo goed mogelijk in en wij werken aan een oplossing.

Hoe lang duurt het voor mijn klacht is afgehandeld?

In principe wordt een klacht binnen 3 werkdagen afgehandeld. Soms hebben we wat meer tijd nodig, bijvoorbeeld als we informatie bij derden moeten opvragen.

Uw medewerker heeft schade aan mijn eigendommen veroorzaakt. Hoe krijg ik dat vergoed?

U stuurt een e-mail met daarin de belangrijkste informatie (schadeformulier, bewijs van de schade, bewijs van het schadebedrag) naar verkoop@circuitsneltransport.nl. Zij nemen dan contact met u op voor eventuele nadere informatie en zorgen voor de afhandeling.

Ik heb schade aan een zending. Hoe kan ik een claim indienen?

Als uw zending beschadigd is aangekomen en u wilt dat bij ons claimen, download dan het schadeformulier en mail het ingevuld naar verkoop@circuitsneltransport.nl. Let op dat u de schade eerst bij uw verzekeraar claimt en dat gevolgschade nooit gedekt is.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch en per e-mail.