We willen voor ieder pakket een eerlijke prijs rekenen. Maar dat is lastig, want ieder pakket heeft een andere omvang en een ander gewicht. Het is dus lastig om hier een prijs aan te hangen. De oplossing heet “gordelomvang”.  Deze gordelomvang houdt rekening met 3 parameters en stelt ons in de gelegenheid om u altijd een eerlijk tarief te bieden.

Gordelomvang gebruiken we om goederen met een grote maatvoering in relatie tot hun gewicht eerlijk te kunnen beprijzen. Hiervoor werken we sinds kort met nieuwe gordelmaten. Deze maten geeft de klant aan ons op, maar er vindt altijd controle plaats. De opgegeven maten en gewichten kunnen we eventueel tijdens het proces corrigeren.

Prijzen voor pakketzendingen binnen Nederland berekenen we op basis van Gordelomvang. Dit betreft drie parameters:

  1. Feitelijk gewicht
  2. Gordelomvang
  3. Langste lengte

Werking

De regel is dat uw zending aan alle drie de parameters moet voldoen om het juiste tarief te bepalen. Stel uw zending voldoet aan één van die parameters niet, dan gaat u verder in het lijstje. Wanneer uw zending aan alle drie de parameters voldoet, is het de juiste.

Voorbeeld 1: Een zending weegt 3kg, heeft een gordelomvang van 150cm en de langste lengte is 100cm –> Het betalend tarief is dan op basis van 5kg.

Voorbeeld 2: Een zending weegt 8kg, heeft een gordelomvang van 260cm en de langste lengte is 100cm –> Het betalend tarief is dan op basis van 20kg.

Controle

Als bij de controle blijkt dat er niet voor het juiste tarief is gekozen, kunnen wij dit corrigeren. Daarnaast kunnen wij hiervoor een afhandelingsbijdrage van €20,- inhouden en kan uw zending vertraging oplopen.

Dit is natuurlijk niet onze bedoeling, we zullen er dan ook alles aan doen uw zendingen door te laten gaan. U kunt ons daarbij helpen door de juiste frankering te kiezen.

Mocht u daar hulp bij nodig hebben, neem contact met ons op, we helpen u graag.