Wanneer kies je voor een spoedkoerier en wanneer geef je je pakketje mee met de pakketdienst? Die vraag wordt regelmatig gesteld en eigenlijk is het verschil helemaal niet zo lastig. We leggen het in dit artikel voor je uit. Zo hopen we dat je na het lezen een goede keuze kunt maken voor een van deze diensten.

Wat is pakketdienst?

Bij pakketdienst worden de pakketten van meerdere klanten verzameld en op een centrale plek in Nederland gesorteerd. Vervolgens wordt het naar de uitrijdende partner gebracht die zorgt voor de bezorging aan de geadresseerde. De goederenstromen worden constant samengevoegd en uit elkaar getrokken. Maar uiteindelijk is het belangrijk dat alle pakketten zo efficiënt mogelijk bezorgd worden. Zo gaan bijvoorbeeld alle pakketten voor dezelfde buurt met dezelfde bezorger mee.

Levering op de volgende dag

Levering via de pakketdienst wordt altijd voor de volgende werkdag ingepland. Sneller gaat niet, de goederenstromen komen één keer per nacht samen in ons landelijk sorteercentrum. Vanuit het sorteercentrum gaat het in een keer door naar de depots door het hele land. Het voordeel is een lager tarief op basis van het gewicht, volume en de maximale lengte. Om de zending de volgende dag te kunnen bezorgen moet uw zending aan een aantal voorwaarden voldoen, de kwaliteit van de verpakking, maximale afmetingen en gewichten en het pakket moet op tijd klaar zijn om de volgende dag afgeleverd te kunnen worden.

Pakketdeinst

Wat is een spoedkoerier

Een spoedkoerier haalt de zending op en bezorgt het direct bij de geadresseerde. Een spoedkoerier is de meest flexibele vorm van pakketvervoer. De opdrachtgever bepaalt hoelaat de koerier de pakketten ophaalt, wat de benodigde rijtijd is en geeft aan wanneer het afgeleverd moet zijn. Er rijdt dus een auto met een chauffeur uw zending weg, je bent dus niet afhankelijk van andere bezorgingen. Ook voor extra diensten kun je een spoedkoerier inzetten, denk bijvoorbeeld aan legalisaties.

Wat kost een spoedkoerier

Superhandig een koerier die jouw pakketten persoonlijk op het juiste tijdstip bezorgd. Maar wat kost dan dan? De kosten van een spoedkoerier zijn meestal gebaseerd op een bedrag per kilometer voor het benodigde type vervoer. Het kan zijn dat we een bus nodig hebben maar als je een grotere zending hebt zou het ook kunnen dat we een bakwagen moeten inzetten. Daarnaast is de prijs gebaseerd op het aantal stops. Afrekenen op uurtarief komt ook voor. Kortom mail ons met uw aanvraag. Zo kunnen wij altijd een passende offerte maken.

Welke dienst past bij mij?

Hoe snel wil je dat de zending bij de ontvanger is? Als het antwoord vandaag is, ontkom je niet aan spoedkoerier. Is het minder dringend en mag het pakket morgen worden afgeleverd? Dan kun je beter kiezen voor de pakketdienst.

Bij pakketdienst is er wel een grotere kans op vertraging en soms zelfs schade aan uw zending. Dit kan tijdens het sorteren gebeuren maar ook tijdens het transport. Sommige post wil je daarom liever met een spoedkoerier laten bezorgen. Denk aan aanbestedingen en juridische stukken. Of misschien heb je wel een zending die extra aandacht nodig heeft en waarbij extra service gewenst is.