DISCLAMER: Omdat ieder land zijn eigen regels en gebruiken kent, kunnen we geen eenduidig antwoord geven op de vraag wat mag wel en wat niet. Wilt u uw pakket internationaal verzenden? Neem dan altijd contact met ons op.

Verzenden binnen Europa

De Europese Unie is een douanevrije zone. Goederen die zijn geproduceerd in Europa hoeft u meestal niet aan te geven. Ook landen waarmee we afspraken hebben gemaakt voor vrij vervoer van goederen zijn hier vaak van uitgesloten. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Denk bijvoorbeeld aan alcoholische dranken en sigaretten.

Verzenden buiten de Europese Unie

Wilt u uw zendingen buiten de Europese Unie bezorgen? Dan moet u een douaneformulier invullen. Dit doet u zelf. En dit geldt niet alleen voor pakketten, maar ook voor kleine goederen en zelfs brieven. Doet u dit niet? Dan kan het zijn dat uw goederen retour komen of vernietigd worden.

Regels en gewoontes

Ieder land kent zijn eigen regels en gewoontes. Zo mag u geen verse etenswaren versturen omdat deze ziektes kunnen overbrengen die ze in een land nog niet kennen. Soms mogen goederen vanuit praktisch oogpunt een land niet in. Denk hierbij aan de regels rondom het vervoer van accu’s in de luchtvracht.

We komen daarnaast regelmatig regels tegen die wij ook vreemd vinden. Zo kunt u naar een aantal bestemmingen geen goederen versturen aan particulieren. En dan is er natuurlijk de douane-afhandeling. Naast vertraging, levert dit vaak extra kosten op voor de verzender of de ontvanger. Bijvoorbeeld als de goederen ingeklaard moeten worden. Of als de opgave van de inhoud niet overeen komt met de daadwerkelijke inhoud van de zending.

Douaneformulier invullen

Koeriersdiensten zijn niet op alle bestemmingen hetzelfde

Naast beperkingen in de te verzenden artikelen, kan ook de gekozen koeriersdienst anders uitpakken op locatie. In Nederland zijn we gewend aan snelle levering aan huis. Maar op sommige bestemmingen moet de ontvanger een paar uur reizen om zijn pakket op te halen bij een opslag in de stad. Vaak is er dan ook geen track & trace mogelijk.

De ontvanger is meestal bekend met deze verschillen. Wij adviseren dan ook om dit van tevoren te overleggen. Soms kennen zij de juiste mensen om lokaal de levering te versnellen.

Feestdagen

Niet iedereen heeft dezelfde kalender, dus ook feestdagen op de bestemming of onderweg kunnen vertraging geven. Onze eigen feestdagen en die van België en Duitsland hebben wij overzichtelijk op onze website staan. Overleg eventueel met de ontvanger hoe de feestdagen in een specifiek land vallen.

Voor zendingen binnen de Europese Unie zijn er niet zoveel regels waar u rekening mee moet houden. Deze zendingen kunt u gemakkelijk verzenden. Voor internationale zendingen wel. Wilt u uw zendingen internationaal versturen? Neem dan contact met ons op. Dan maken wij een passende offerte.