Als je een pakket verzendt wil je natuurlijk dat deze goed beschermd is. En heel aankomt bij de ontvanger. Voor zendingen die kunnen schuiven tijdens het transport heb je verschillende soorten opvulmateriaal om de zending zo goed en veilig mogelijk te verzenden. In deze blog lichten we 4 soorten opvulmateriaal uit, vertellen we wat de voor- en nadelen zijn en welk opvulmateriaal het duurzaamst is.

1. Opvulchips

Opvulchips zijn kleine schuimpjes die je op de bodem, tegen de zijkant en aan de bovenkant van de zending doet. Het product in de doos is optimaal beschermd tegen stoten en vallen. Opvulchips zijn licht in gewicht en zelfblokkerend. Hierdoor verschuiven de producten in de doos niet tot nauwelijks tijdens het transport.

Vroeger werden opvulchips gemaakt van polystyreen, een soort kunststof dat niet biologisch afbreekbaar is. En het werd geproduceerd uit de fossiele brandstof aardolie. Tegenwoordig heb je ook een duurzame variant gemaakt van zetmeel. Deze opvulchips zijn wateroplosbaar. Je gooit ze thuis in de gootsteen en spoelt ze gemakkelijk weg met water. De duurzame opvulchips hebben meestal de kleur groen. Niet duurzame varianten zijn zwart of wit.

Opvulchips opvulmateriaal

2. Luchtkussens

Luchtkussens zijn plastic zakjes gevuld met lucht. Je bespaart een hoop gewicht en je klemt de producten stevig vast. Luchtkussens kun je zowel kant-en-klaar met lucht erin kopen als zonder. Als je de kussens met lucht besteld moet je er rekening mee houden dat ze maar 2 á 3 maanden te gebruiken zijn. Na ontvangst kan de ontvanger de luchtkussens gemakkelijk recyclen bij het plastic afval.

De luchtkussens hebben ook een aantal nadelen. Ze nemen veel ruimte in beslag waardoor je eigenlijk altijd een grotere doos nodig hebt. Daarnaast is het niet geschikt voor zware producten of producten met scherpe hoeken. En mochten de luchtkussens toch in de natuur terechtkomen kost het zo’n 500 jaar voordat het helemaal afgebroken is.

Luchtkussen opvulmateriaal

3. Opvulpapier

Een duurzamere keuze is opvulpapier. Papier is gemakkelijk te recyclen. Daarnaast kun je het papier laten personaliseren met bijvoorbeeld een logo en is het verkrijgbaar in verschillende kleuren. Opvulpapier is verkrijgbaar op grote rollen die je gemakkelijk kunt opbergen.

Opvulpapier is in vergelijking met andere opvulmaterialen een duurder opvulmateriaal en het voegt extra gewicht toe aan je zending. Daarnaast biedt papier niet altijd de gewenste bescherming en heb je voor breekbare producten nog altijd extra bescherming nodig. Maar als je wilt gaan voor duurzaam is opvulpapier een goede keuze. Dankzij papier kun je je zending ook mono verpakken.

Opvulpapier opvulmateriaal

4. Sizzlepak

Sizzlepak opvulmateriaal is net als opvulpapier gemaakt van papier. Het zijn dunne strookjes papier in een zigzagvorm. Sizzlepak is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Meestal wordt het gebruikt bij luxere zendingen. Sizzlepak zie je ook vaak terug in kistjes wijn, kerstpakketten en andere geschenkverpakkingen. Het ziet er leuk uit en de unboxing experience wordt ook een stuk leuker.

Sizzlepak wordt voornamelijk decoratief gebruikt en is daarom niet voor ieder pakket geschikt. Daarnaast beschermt het niet tot nauwelijks maar zorgt het wel voor extra gewicht. Sizzlepak koop je vaak in grote zakken waardoor het veel ruimte in beslag neemt.

Sizzlepak opvulmateriaal

Laat Circuit Sneltransport uw pakket inpakken

Circuit Sneltransport kan uw e-fulfilment regelen. En uw zendingen verpakken. Dit doen we precies zoals u dat wenst. In eigen verpakkingsmateriaal, met door u gekozen opvulmateriaal en zelfs met een persoonlijk briefje. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op.